domingo, 23 de agosto de 2009

FIDEUÁ



Virginia té tota la raó en un blog d'una pixavina no pot faltar una bona fideuá. menjar tan típic de les nostres terres. Així que vos deixe ací la recepta que Virginia fa de la seua fideuá i a vore quan ens convida a una!!!
Les fotos son meues ( de la meua fideuá express qe faig a acasa per a Iván i per a mi)
Vir envian's alguna fotet i la penjarem!!

Ingredients (per a 4 pax):

1/2 Kg de Fideu gros (evitar marca Hacendado, recomanable Gallo o Rio)
2 tomaques maures
2 cebes
all al gust
1-2 fulles de llorer
sal
oli d´oliva
colorant
pebre roig
3/4 Kg de Morralla, preferiblement amb vetes i cap de rap
2 calamars mitjans o sepia
1 troç de mero, emperador o salmó
4-6 cigales
4-6 gambes
4-6 clòtxines

Preparació del brou:

Bollir amb aigua la morralla, una ceba, una tomaca, el all i el llorer

Preparació de la Fideuà:

Tallar en "juliana" la tomata i la ceba i sofregir fins agafe color doraet.
Sofregir les cigales i les gambes i retirar.
Tallar en tires el calamar i en troços el mero. Sofregir tot.
Sofregir els fideus.
Afegir el brou de peix, cobrint tots els fideus, un poc menys del doble de brou.
Adornar amb les clòtxines.
Afegir el colorant, el pebre roig i corregir de sal.
Adornar amb el marisc.
Als 15-20 minuts sentirem oloreta de socarraet, senyal que la fideuà ja està preparada.

Aquest plat es molt senzill, ja que si s´acava el brou pots afegir mes sense perill que "s´empastre" el fideu (si el fideu es de Gallo o Rio) i si sobra brou pots deixar que s´acabe també.

Se recomana acompanyar la fideuà amb una tapeta de polp a la gallega, un bon vinet blanquet (per exemple Marina Alta) i adobarla amb "all i oli" o llima al gust.

1 comentario:

  1. Molt bona Zoni,cada setmana la faig,ens agrada moltissim.
    B7S.

    ResponderEliminar